Schilder concurrent

Betaalbaar en betrouwbaar

Buitenmuur verven

Dank u wel voor uw interesse in ons bedrijf, we komen graag op locatie om uw buitenmuur vakkundig te schilderen. Door regelmatig buitenschilderwerk zijn

Dank u wel voor uw interesse in ons bedrijf, we komen graag op locatie om uw buitenmuur vakkundig te schilderen. Door regelmatig buitenschilderwerk zijn we het verweer aan gebouwen voor, dit geldt zowel voor al het houtwerk als voor de gevel en andere buitenmuren. Uw gevel en buitenmuur periodiek aanpakken is een noodzakelijk onderdeel van het algemene onderhoud. Al het buitenwerk wordt grondig schoongemaakt en waar nodig strak in de verf gezet. Er zijn verschillende stadia te doorlopen bij het schilderen van een buitenmuur. De precieze werkwijze hangt af van de ondergrond.

Indien er voorwerk dient te worden verricht zoals het aanbrengen van bepleistering, cement of crepi voor een strakke buitenmuur, kan dit evengoed door ons door ons worden uitgevoerd.

Praktische informatie bij een buitenmuur schilderen

Bij het schilderen van een buitenmuur wordt altijd eerst gekeken naar de geschiktheid van de muur voor het bewerken. Een ruwe gemetselde buitenmuur van minder dan een jaar oud kan nog niet geverfd worden omdat deze nog te nat is. Een oudere buitenmuur zal eerst moeten worden geïnspecteerd op verweer, dit dient te worden verholpen voordat er wordt geverfd.

Een bakstenen muur dient na eventueel reparatie, spouw isolatie werk en het strippen van oudere verflagen eerst goed geprimed te worden. Er wordt hier vervolgens altijd dampopen verf gebruikt om vocht van buitenaf te weren en om het vocht dat reeds in de muren is getrokken te laten ontsnappen.

Een gemetselde ruwe buitenmuur of een net gerenoveerde stenen gevel kan ook worden bepleisterd ter vervanging van het schilderwerk. Een andere optie is de ondergrond stuken met cement of crepilaag. De muur kan hierna vervolgens gewoon worden beschilderd. Het voordeel hiervan is dat de buitenmuren na het schilderen er erg strak uit zien. De ondergrond is effen en van de bakstenen onder de stuclaag is niets meer te zien.

Weersomstandigheden

De beste periode voor buitenschilderwerk is tussen april en oktober. Nat, regenachtig weer is niet ideaal voor het schilderen van een buitenmuur, zeker als de luchtvochtigheid hoger is dan 70 procent, de verf zal niet goed hechten en verlopen. Daarom kunt u beter wachten op droger weer. De ideale temperatuur voor buitenschilderwerk ligt tussen de 10 en de 20 graden Celsius. Zeker als het gaat om een buitenmuur is deze minimumtemperatuur in het algemeen een absolute richtlijn. Onder de 10 graden droogt de verf niet snel genoeg uit, boven de 25 graden en in de volle hoog brandende zon droogt de verf weer veel te snel uit.

  • Buitenwerk vindt idealiter plaats op droge dagen met een temperatuur tussen 10 en 20 graden.

We bewandelen als schilders de middenweg, bij gematigd droog weer zien wij de beste resultaten. Wij kennen nog wel wat trucjes om ook tijdens natte en koude dagen te schilderen, zoals het afdekken van de buitenkant van de steigers. Ook kunnen we bij het schilderen van een buitenmuur in de winter verfsoorten gebruiken die bij lagere temperaturen wel kunnen hechten, en desnoods zullen we de te verven ondergrond verwarmen.

Voorbereiding

Eerst worden er steigers geplaatst voor zover dit nodig is, bij eenvoudige klussen wordt er gewoonweg een ladder of een telescoop gebruikt. De buitenmuur wordt vervolgens als eerste schoongemaakt met een hogedrukspuit. Bij crepi buitenmuren kan er niet altijd met hogedrukspuit worden gewerkt, het schoonmaakwerk van fragiele crepi lagen gebeurt uitsluitend met een nevel bespuiting.

Dit zijn de stappen die wij bij iedere klus trouw doorlopen:

  • Beschadigde muren moeten eerst gerepareerd worden, open voegen worden opgevuld met voegmortel, met voegbord en spijker krijgen we de mortel netjes in de voegen.
  • Vervolgens wordt de ondergrond afgedekt om ervoor te zorgen dat er geen verf morst.
  • Dan zullen we het aanwezige houtwerk afplakken en de ondergrond zo nodig voorbewerken met een primer om de hechting van de verflaag op ruwe buitenmuren te verbeteren.
  • Bij opnieuw schilderen van de buitenmuur hoeft de stap van het primen van de muren niet altijd te worden doorlopen.

Gaat u zelf een buitenmuur schilderen? Hou dan altijd rekening met het nodige voorwerk en schaf alle materialen aan voordat u begint met werken. Voor het beste resultaat gebruikt u een vachtroller en blokkwast. Voor groter bereik houdt u een telescoop bij de hand. Begin altijd met de randen met de kwast en werk vervolgens met de roller in rechte lijnen.

Liever uitbesteden?

Voor het beste resultaat komt het neer op het verrichten van grondig voorwerk. Dit is natuurlijk tijdrovend, dus het spreekt voor zich dat het zin heeft om een vakman in te schakelen voor het beste resultaat. We noemen u geen beunhaas, maar wij zijn de professionals en zijn trots op onze vakkundigheid. Wij ontnemen u deze taak graag, u kan uw kostbare tijd dan in dierbaren of eigen werk en passies steken. Deze ont-zorging in de dienstensamenleving leidt bewezen tot hoger geluk van mensen onderling.

Liever stuken of bepleisteren?

Een alternatief voor het direct schilderen van een buitenmuur van gemetselde bakstenen is om te gaan kaleien, oftewel bepleisteren met een mengsel van kalk en water. Dit is een klassieke en milieu vriendelijke afwerking die al eeuwen lang wordt toegepast om gebouwen vocht- en schimmelvrij te houden. Met een speciale waterafstotende afwerking (impregneer) zal het resultaat langdurig onderhoudsvrij blijven. Kaleien muren dienen na een periode van omstreeks 20 jaar volledig opnieuw te worden gepleisterd.

Een andere mogelijkheid is om te stuken en een cementen en/of crepi laag aan te brengen, hierbij wordt een specie laag opgesmeerd waardoor de bakstenen ondergrond verdwijnt onder een effen buiten laag. Vervolgens kan deze stuc laag worden overgeschilderd. De voordelen van crepi, cementen of kaleien is dat deze zorgen voor structuurversteviging en waterwering. Bij het aanbrengen van cement kunnen er wafel platen worden bijgevoegd voor de verhoging van de isolatiewaarde. Crepi is bovendien isolerend en gevelisolatie draagt bij aan de energie waarde en algehele waarde van uw woning.

U hebt u vergist als u zich heeft voorgenomen dat dit een eenvoudige klus is. Crepi of cementlagen op nette wijze aanbrengen is zeer gespecialiseerd werk. Wij zijn hiervoor geschoold en hebben jarenlang praktijkervaring.

Schilderen

Het verven van baksteen of stuclaag in kleuren die de binnenkant van uw woning met buiten integreren geeft in het geheel het mooiste effect. We beschikken over een groot aantal soorten verf voor iedere ondergrond. Er is wel degelijk een groot verschil tussen kalkverf, latex verf voor buitenwerk en betonverf. Wij weten welke soort verf bij uw buitenmuren past om het beste resultaat te behalen. We geven u ook graag advies bij het opstellen van een kleuren schema. Een mogelijkheid is het combineren van veelgebruikte kleuren, zoals zwart, antraciet, donker, grijs, groen en wit met ongebruikelijke opvallende trendkleuren.

In het geval van erfgoed panden raden we aan om het schilderwerk zo veel mogelijk traditioneel te houden om de monumentale sfeer te behouden. Wij gebruiken voor zover mogelijk verf en andere materialen met een duurzaam kenmerk.

Nabewerking

Een fineer zorgt niet alleen voor een hogere glans maar ook voor betere bescherming van de verflaag en ondergrond. Een waterafstotende topcoating zorgt vervolgens voor een afsluiting van de verf en fineer lagen zodat er absoluut geen waterschade zal plaatsvinden. Door grondige nabewerking blijven de buitenmuren langer onderhoudsvrij. Dit haalt niet weg dat er regelmatig moet worden nagegaan of er onderhoud nodig is.

Regels

Om de buitenmuur te schilderen van erfgoedpanden en beschermd monumentaal stadsgezicht heeft u zonder onderscheid een omgevingsvergunning nodig. Dit geldt voor alle aanpassingen aan de buitenkant en in bepaalde gevallen bij ingrepen aan de binnenkant. Het verven van de buitengevel is in feite niet een enorm ingrijpende aanpassing, meestal krijgt u wel een vergunning.

In andere gevallen heeft u normaal gezien geen vergunning nodig, wel dient de kleur van de gevel binnen het straatbeeld te passen. En als het gaat om een gedeelde gevel of andere muur moet het schilderen van de buitenmuur met buren worden afgestemd.

Gemiddelde kosten

  • De tarieven voor het schilderen van een buitenmuur liggen gemiddeld op de 27 euro tot 35 euro per m2.
  • Er kan ook volgens een uurloon worden berekend, het gemiddelde uurloon van een buitenschilder ligt meestal rond de 45 euro per uur.

Dit bedrag is exclusief btw en kosten voor gespecialiseerd voorwerk als het aanbrengen van cementlagen en crepi. Er kunnen apart kosten worden berekend voor materiaal als stijgers en afdekkingen (eventueel warmteplaten bij winterschilderwerk) en voor materiaal als verf, plamuur en kit. Dit is een richtprijs en het hangt sterk van de onderhoudsstaat af wat de uiteindelijke kosten zullen zijn voor het schilderen van uw buitenmuur.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Na een kennismakend gesprek kunnen wij uw wensen en voorkeuren in overzicht brengen in een offerte. We vragen scherpe tarieven voor al onze werkzaamheden, toch willen wij altijd kwaliteit leveren. Uw tevredenheid staat centraal. Er wordt liefde en aandacht in de uitvoering van de klus gestoken zodat u zorgeloos kan wonen in een woning met een verzorgde uitstraling.

De btw kosten voor het schilderen van de buitenmuur kunnen afgetrokken worden in zover het gaat om noodzakelijk onderhoud en niet puur en alleen om esthetische ingrepen. Voor meer informatie hierover kan u terecht bij VEH of de belastingdienst.

Alle diensten:

Uw trap laten schilderen? Bekijk onze mogelijkheden en stappen zodat u weet wat u te wachten staat!
De winterschilder maakt uw huis in de wintermaanden weer helemaal als nieuw. Tijdens de wintermaanden is het voor schilders een rustigere periode, daarom kunnen wij in de winter onze schilderwerkzaamheden tegen een gunstiger tarief aanbieden.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@sloop-concurrent.nl