Schilder concurrent

Betaalbaar en betrouwbaar

Buitenschilderwerk

Door regelmatig buitenschilderwerk uit te voeren kan een gebouw de tand des tijds goed doorstaan en gaat het niet van ons af. De jaargetallen

Door regelmatig buitenschilderwerk uit te voeren kan een gebouw de tand des tijds goed doorstaan en gaat het niet van ons af. De jaargetallen op panden aan de grachten in Amsterdam getuigen ervan, in Friesland staan nog veel oudere panden. Deze blijven met de juiste zorg in glans en glorie bewaard. Wij zijn geoefend en beproefd in het schilder vak. Een pand er mooi uit laten zien, dat is ons werk, en we zijn er trots op.

Het is een uiterlijk teken van zorgzaamheid voor de openbare orde om gebouwen netjes te houden. Verweer oogt slordig, dit heeft zijn weerslag op hoe mensen naar een gebouw kijken. Gevels en houtwerk vormen het aangezicht van een pand, in eerste instantie draagt periodiek onderhoud bij aan het esthetische effect. De waarde van onderhoud gaat hoe dan ook dieper dan de oppervlakte. Een dakkapel moet bijvoorbeeld zeker regelmatig worden onderhouden omdat deze meer risico draagt voor lekkage.

Aan de binnenkant van uw huis geldt uiteraard hetzelfde, een onderhoudscyclus draagt aan alle kanten bij aan de levenskwaliteit. Maar wist u dat onderhoud binnenshuis  structuurschade aan buitenmuren voorkomt?

 • In het geval van barsten en andere beschadigingen in het houtwerk buiten kunt u het beste direct handelen.
 • Zeker bij buitenwerk is voorkomen beter dan hele bouwdelen door houtrot compleet te moeten vervangen.
 • Regelmatig schilderwerk binnenshuis zorgt voor een verminderde vochtdoorlating naar de buitenmuur.

Vanzelfsprekend draagt cyclisch onderhoud op de langere termijn bij aan de waarde van het gebouw. Wij prijzen onszelf aan als specialisten in buitenschilderwerk, of dit nu gaat om eeuwenoud erfgoed, stadsmonumenten, of om nieuwbouw. We werken met de top van de markt in verfproducten, voor zo ver mogelijk met klimaat neutrale grond- en mengstoffen.

Buitenschilderwerk is essentieel

Het uitvoeren van buitenschilderwerk op een regelmatige basis is in ons prachtige lage land van Maas en Waal erg belangrijk. De gebouwen die ons beschermen en warm houden bieden een microklimaat, zodat men aangenaam leeft in plaats van overleeft.

Barsten en blaasjes in buitenschilderwerk zijn een teken van verweer of  slecht schilderwerk. Te lang onbehandeld laten heeft kostbare gevolgen. Dit is te verhelpen door probleemgebieden te repareren.

Er wordt aangeraden om zeker maximaal om de 5 jaar al het buitenwerk te schilderen. Bij liggende delen wordt zelfs aangeraden elke 2 jaar te onderhouden. Als u een onderhoudscontract of abonnement met ons aangaat komen we het schilderwerk ieder jaar schoonmaken en volgens een afgesproken cyclus retoucheren of volledig vernieuwen.

 

Informatie over buiten schilderen

Voor een goede afwerking van het buitenschilderwerk letten we op:

 1. Weersomstandigheden, deze zijn het liefste droog en mild in verband met droogtijd. Lees onder het volgende kopje voor uitleg over de ideale temperatuur en over schilderen in de winter.
 2. De volgorde van het werk is enorm belangrijk, eerst doen we het voorwerk, dan pas gaan we schilderen.
 3. Een kleurencombinatie het beste consequent doorvoeren, hou het licht of zorg voor contrast met donker en licht, let ook op samenhang met het binnenwerk.
 4. Voor het beste resultaat zorgen we voor een afwerking met een hydrofobe coating.

Voor meer tips over buitenschilderwerk kunt u bij onze schilder terecht, deze zal u adviseren over de nodige maatregelen en mogelijkheden.

Beste tijd om buitenschilderwerk te verrichten

De ideale weersomstandigheden om buitenschilderwerk  te laten uitvoeren zijn als de temperatuur tussen 10 en 20 graden Celsius ligt en als het droog is.

Bij hogere temperaturen zoals 30 graden en als de zon hard schijnt droogt de verf te snel. Hierdoor ontstaan scheurtjes in de verf omdat deze niet genoeg tijd heeft gehad om op de ondergrond te hechten.

Wanneer de temperatuur te laag is en de lucht te vochtig is in de herfst of in de winter kan de verf minder goed op de buitenmuur hechten en droogt het te langzaam of verloopt. Dit is vooral problematisch bij het schilderen van gevels en buitenmuren, maar het is niet zo dat er in de winter helemaal niet buiten kan worden geschilderd.

Een winterschilder kan verschillende technieken toepassen om ook bij temperaturen onder het kwik te beschilderen. Zoals de opwarming van het hout en de buitenmuur tot een temperatuur boven het vriespunt.

Zelfs bij regen worden steigers geplaatst aan de buitenkant van het gebouw die worden afgedekt met folie. Als de luchtvochtigheid bij het verven te hoog is zal de verf evengoed niet hechten. Bij een luchtvochtigheid van boven de 70 procent, kan het schilderwerk beter worden uitgesteld tot drogere dagen.

Voorwerk verrichten

 • We gaan de muren, gevel en het houtwerk na op water en structuurschade.
 • In bepaalde gevallen ontstaat er waterschade aan buitenmuren door achterstallig schilderwerk binnen de woning of gebroken leidingen etc.
 • Buitenschilderwerk begint altijd met grondig reinigen, ontvetten en schuren.
 • Dit is de gouden volgorde van het voorbereiden, het is alles bepalend.
 • Oneffenheden zoals scheuren, kieren en blaasjes worden aangepakt.
 • We brengen kit aan of gebruiken hout plamuur om gaten te dichten.

Verven

Na gedegen voorwerk en onder de juiste weersomstandigheden kunnen we vervolgens verf aanbrengen. Er wordt doorgaans gekozen voor een 1 laags of 2 laags behandeling. Bij al het buitenschilderwerk komt een variabele droogtijd kijken, als er meerdere lagen worden aangebracht moet er worden gewacht op het uitharden van de onderlaag voor het overschilderen. Optioneel kiest u daarna voor een nabewerking met een topcoating om de verf te beschermen en voor waterafstoting.

Wij werken zo veel mogelijk met de milieuvriendelijkere variant water gedragen verf. Daarnaast kan er naar wens gewerkt worden met verf met zijdeglans of hoogglans, en met een bepaald kleurenschema. Uw kozijnen wit of zwart schilderen, met een witte gevel, of liever grijs en antraciet als combinatie? We denken graag met u mee over de mooiste kleurencombinaties. U kunt binnen en buitenschilderwerk en uw bedaking integreren en er een goed doordacht geheel van maken.

Abonnement op een schilder

Het zou erg onhandig zijn als u iedere keer een ander schildersbedrijf moet benaderen voor het onderhoud. Daarom is er gedacht aan het opzetten van abonnementen voor het periodieke onderhoud. De schilder houdt zich dan aan een onderhoudsschema waarbij het buitenschilderwerk telkens in een periode van om de paar jaar wordt herhaald.

Er wordt meestal gekozen voor een cyclus van om de 5, 10 of 15 jaar. We komen regelmatig langs om te zien wat de staat is van uw schilderwerk. Dit is een goede oplossing om het onderhoud bij te houden, u hoeft er zelf niet meer achter aan te gaan want wij geven aan als de tijd is aangebroken voor hernieuwd onderhoud.

Aftrekbare onderhoudskosten

Al het buiten- en binnen schilderwerk dat verricht wordt door een geregistreerd vakman valt in bepaalde gevallen onder de aftrekbare kosten. Het gaat dan wel om werk dat samenhangt met onderhoudswerk, bijvoorbeeld na een lekkage, bij vochtproblemen of bij vervanging van kozijnen en leidingwerk. Het gaat dan om noodzakelijk onderhoud en niet om esthetische verbetering. Als het om een monumentaal pand gaat is al het binnen- en buitenwerk normaal gezien aftrekbaar. Op de website van de belastingdienst is er meer informatie te vinden over de regelgeving hieromtrent.

Beraming van de kosten

De kosten voor buitenschilderwerk worden ofwel per m2, ofwel op basis van een uurloon van de schilder berekend. Daarbij worden er kosten ingerekend voor het materiaal dat gebruikt wordt voor het werk, zoals steigers en folies, plamuur, kit en primer. Voorts worden er kosten gemaakt voor het soort verf waarvoor gekozen wordt, met eventuele kosten voor het na bewerken met een coating.

 • De prijs die gemiddeld berekend wordt voor de werkzaamheden van een schilder ligt tussen de 27 en 35 euro per m2.
 • Bij berekening van een uurtarief wordt gemiddeld tussen 45 euro per uur gevraagd voor buitenwerk.

Variatie op deze tarieven zal zeker voorkomen bij gespecialiseerd voorwerk zoals het repareren van vochtige muren en al dan niet de noodzaak van isolatie bij een spouwmuur.

Vrijblijvende offerte ontvangen

Onze professionele schilders verrichten al uw buitenschilderwerk met plezier en verve. Zowel het periodieke bijwerken als grootschalige renovaties met de aanpak van houtrot en structuurvervanging. Wij kunnen naast de aanpak van het houtwerk ook uw buitenmuur schilderen en onderhouden. We leveren hoogwaardig buitenschilderwerk dat er jarenlang goed uit ziet.

U ontvangt een vrijblijvende offerte na met ons te bespreken wat uw wensen zijn, de tarieven zijn daarin in overzicht gebracht. Wij werken voor een marktconcurrerend tarief zonder in te leveren op kwaliteit en dienstgerichtheid. We geven de garantie dat onze vakmensen een geweldig resultaat boeken waar u jarenlang plezier van heeft. Met een abonnement zal u een vaste prijs betalen voor het periodieke schilderwerk. In overleg gaat u met ons een overeenkomst aan voor een onderhoudscyclus.

Let u erop dat de btw tarieven van het schilderwerk binnen en buiten uw huis mogelijk aftrekbaar is. Neem contact op met vereniging eigen huis voor informatie hierover of kijk op de site van de belastingdienst. Bij gedeelde panden met een vve kan u eventueel met buren afstemmen om de kosten te delen.  

Alle diensten:

Uw trap laten schilderen? Bekijk onze mogelijkheden en stappen zodat u weet wat u te wachten staat!
De winterschilder maakt uw huis in de wintermaanden weer helemaal als nieuw. Tijdens de wintermaanden is het voor schilders een rustigere periode, daarom kunnen wij in de winter onze schilderwerkzaamheden tegen een gunstiger tarief aanbieden.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@sloop-concurrent.nl