Schilder concurrent

Betaalbaar en betrouwbaar

Kosten schilderwerk

U leest hier over de werkwijze en de kosten voor schilderwerk. Voor ieder soort schilderwerk zijn wij niet alleen spreekwoordelijk maar werkelijk uw beste

U leest hier over de werkwijze en de kosten voor schilderwerk. Voor ieder soort schilderwerk zijn wij niet alleen spreekwoordelijk maar werkelijk uw beste man. Wilt u met een schildersbedrijf in zee gaan om uw gevel weer eens goed te witten? En wilt u weten wat de kosten zijn om uw huis wit te laten schilderen en eventueel om al het overige onderhoudswerk te verrichten? Wij bieden een totaalservice voor al het buitenwerk qua schilderen van kozijnen en buitenmuren. En kunnen binnen al het schilderwerk verrichten, zoals vloeren, trappen en deurlijsten schilderen. Voor kleinere klussen zijn we ook in te zetten.

Als u door ons uw schilderwerk opnieuw laat uitvoeren neemt u zowel een professioneel en vaktechnisch geschoolde als een goed geluimde schilder in huis. Wij verrichten met veel plezier al het onderhoud aan binnen en buitenzijde van panden, en dat voor zeer concurrerende prijzen. Onze passie voor schilderen toont zich in het resultaat en u zult ook nog eens blij opkijken als u het prijskaartje ziet.

U kunt ons vergelijken met anderen, maar wij vergelijken onszelf nooit met een ander schilderbedrijf. We richten de aandacht volledig op de klus en zien dat er een prachtig resultaat wordt behaald. We hebben het werk door ervaring gewoonweg in de vingers en in onze geest geprent. Daarom danken we u voor de interesse voor ons bedrijf en sporen u graag aan om een vrijblijvende offerte aan te vragen.

We hebben in het kort verstand van de essentie en alle kneepjes van het vak. Over het overnieuw schilderen van oppervlakten, het onderhouden van schilderwerk en over welke verfsoorten nodig zijn. Het uitbesteden van het schilderwerk is waarschijnlijk de beste keuze die u kunt maken. U bespaart niet alleen tijd, u geeft ons de kans om onze techniek te tonen en een showcase te maken van een pand. Daarmee helpen we elkaar. Schilderwerk is onze passie, wat is de uwe?

 

Schilderwerk gedijt bij gedegen voorwerk

We beginnen met het afnemen, of schoonmaken, en dan het ontvetten met ammoniak en st marc. Vervolgens zullen wij gescheurde delen of gaten en kieren opvullen met plamuur. Als volgt gaan we schuren totdat het oppervlakte perfect egaal is geworden. Dan gaan we de ondergrond stofvrij maken en opnieuw schoonmaken.

Bij nat schuren is het handig dat de omgeving grotendeels stofvrij blijft. Er is minder kans op krassen en het oppervlak wordt gelijk schoon gemaakt. Dit kan alleen niet bij onbehandelde houten oppervlakten omdat het vocht in het materiaal trekt dat dan uit gaat zetten, hierdoor kan het niet meer goed behandeld worden.

Als er een lekkage is geweest is er meestal waterschade zichtbaar bij de bestaande verflagen, mogelijk zijn deze afgebladderd. Na het verhelpen van de oorzaak van de lekkage brengen we een isolerende primer aan om toekomstige schade te voorkomen.

 • Als we kit gebruiken doen we dit alleen voor het schilderen bij houtwerk.
 • Als we stucwerk schilderen gebruiken we standaard een voorstrijk.
 • Voordat we beginnen met verven prepareren we al het materiaal zoals verfspuiters voor spuitwerk.
 • Voor brandwerend schilderen is er zeer voorzichtig voorwerk nodig.

Tot slot worden raamkozijnen, deuren, trapdelen et cetera afgeplakt. Als deze stappen zijn doorlopen begint pas het verven. Kozijnen worden altijd als eerste aangepakt, daarna de muren.

 

Wat houdt schilderwerk in

Het verrichten van schilderwerk is meer dan alleen een kwestie van verfraaien, het is noodzakelijk voor de levensduur van de grondstoffen die gebruikt zijn bij het bouwen. Als er regelmatig wordt geschilderd behoudt een ondergrond de structurele integriteit en kan daarom in principe oneindig mee. Dit ziet u bij monumentale panden en beschermd stadsgezicht, die gaan wel eeuwen mee zonder vervanging van de bouwmaterialen.

Onder schilderwerk verstaan we dan het bijwerken van de bestaande verflagen, door retouchering en/of coating met een fineer. Maar het houdt ook in dat alle oudere verflagen worden gestript zodat we vanaf de ruwe oppervlakte werken. In veel gevallen is het raadzaam om oude verf eerst weg te halen, dit zorgt voor een beter eindresultaat. Er worden dan idealiter meerdere lagen aangebracht, daarbij wordt rekening gehouden met droogtijd tussen door. Bij een twee laags behandeling is deze wachttijd nog goed te overzien.

Er wordt er gewacht op het drogen van de verf, ofwel stof vast zijn voordat er een volgende stap wordt gemaakt zoals een fineer aanbrengen. Dit na bewerken is zeker bij werk aan buitenzijde van panden raadzaam, een hydrofobe coating zorgt met alle zekerheid voor een langdurige bescherming van het grond materiaal.

 1. Een kleurencombinatie wordt het beste uitgezocht zodat er samenhang is met het binnenwerk.
 2. Voor het beste resultaat zorgen we voor een afwerking met een hydrofobe coating en/of hoogglans fineer.

Weersomstandigheden

Het verven aan buitenzijde is een voorzichtige bezigheid waarbij de schilder constant de  weersomstandigheden in de gaten moet houden.

Voor een goede afwerking van het buitenschilderwerk letten we op:

 1. Luchtvochtigheid, de lucht moet droog zijn in verband met droogtijd, niet hoger dan 70%.
 2. Temperatuur, de ideale temperatuur voor schilderen is tussen 10 en 20 graden Celsius.
 3. Als het te koud is wil de verf niet goed hechten, dan moeten er warmtestralers en speciale verf worden gebruikt.
 4. Als het te warm is en de zon schijnt te fel, dan droogt de verf te snel en ontstaan er barsten en blaasjes omdat de verf geen rusttijd heeft gehad.

 

Periodiek controleren

Het schilderwerk dient regelmatig te worden bijgewerkt, we raden een cyclus aan van minimaal 5 jaar voor werk aan buiten zijde en 7 jaar voor werk aan binnen zijde. Om ervoor te zorgen dat de staat van uw pand niet minder wordt, dat er geen zaken gaan verpieteren, kunt u een onderhoudscontract dan wel abonnement met ons aangaan voor het inspecteren van de onderhoudsstaat. Wij voeren dan al het cyclische onderhoud uit, komen met regelmaat verven en al het andere onderhoud verrichten.

Bij dit abonnement kunt u ook kiezen voor het jaarlijks schoonmaken van het schilderwerk aan buitenzijde. Zo zitten we er bovenop, kunt u de verantwoordelijkheid voor het onderhoud los laten, en helpen wij u de levensduur van de bouwmaterialen te verlengen.

 

Het prijskaartje voor professioneel schilderwerk

Een schilderklus hoeft niet veel te kosten, wij rekenen scherpe prijzen voor onze werkzaamheden. Om u een beeld te geven zetten we de gemiddelde prijzen voor verfwerk per m2, en per uur op een rij.

Er is altijd een prijsverschil tussen de kostprijs voor werkzaamheden aan de buitenzijde van een pand en intern werk. Dit komt doordat er een intensievere arbeidsinzet nodig is voor buitenwerk.

De gemiddelde kostprijs voor intern werk ofwel binnen schilderen is:

 • 20 euro tot 32 euro per vierkante m2.
 • Het uurtarief ligt rond 35 euro per uur.

De gemiddelde kostprijs voor werk aan externe zijde ofwel buiten schilderen is:

 • 27 euro tot 35 euro per vierkante m2.
 • Het uurtarief ligt rond 45 euro per uur.

Hierboven beschreven kostprijzen zijn een ruwe indicatie van de gemiddelde prijs die op de huidige markt voor werkzaamheden worden berekend. Dit zijn alleen nog maar de arbeidskosten, ex. btw en zonder inbegrip van materiaalkosten, steigerbouw, zeilplaatsing en eventueel de inzet van warmtebestraler. De tarieven worden naar omstandigheden aangepast, u kan met ons een prijs afspreken, per uur of per strekkende of vierkante meter.

 

Waarom kiest u voor ons?

Wij zijn altijd op zoek naar panden die wel wat liefde kunnen gebruiken. Het schilderwerk dat door ons wordt aangeboden is van een hoge standaard. Wij komen zowel plaatselijk onderhoud verrichten zoals het schoonmaken en retoucheren van oppervlakten aan binnen en buiten zijde. Als klussen doen voor het geheel bijwerken van panden, bij nieuwbouw, oudere bouw en monumentale panden.

We bieden concepten aan voor een totale renovatie. En we leveren kleuradvies op maat. We leggen de focus op het idee van een dienst leveren, dit is niet alleen maar werk voor ons. Wij zijn specialisten, we hebben echt gestudeerd, nou ja, zo zien wij het. Een handvaardig ambacht is met de jaren geleerd. Wij zijn er echt trots op dat we u van dienst kunnen zijn.

We bieden bovendien de garantie als u het groot onderhoud gaat laten doen, dat we ons houden aan alle normen en dat we strak en kwalitatief schilderwerk afleveren.

U kan het schilderwerk bij uw huis dat in verleden door een ander schildersbedrijf is uitgevoerd ook door ons laten beoordelen en keuren. Wij kunnen werk dat niet goed is uitgevoerd direct spotten. Als het gaat om oppervlakten die bijvoorbeeld tijdens het werken nat zijn geregend en niet glad afgewerkt, kunnen wij dit weer strak trekken.

 

Vrijblijvende offerte ontvangen

Bij voorbaat dank voor uw interesse in ons bedrijf, we staan u graag te woord voor vragen. Daarbij kan u ons aansturen om een offerte op te stellen om overzicht te geven van de tarieven voor het verrichten van werkzaamheden. Wij calculeren een totaalbedrag na overleg op basis van een uurtarief of vierkante meter prijs, we comprimeren alle werkzaamheden dan tot een redelijk tarief.

Wanneer er een schilder nodig is voor een laag tarief, met andere woorden u zoekt een goedkope schilder, kan er bijvoorbeeld tijdens de winter worden gewerkt. Een winterschilder werkt voor sterk gereduceerde tarieven, en er wordt een lager btw. tarief berekend. Zo bespaart u flink op de offerte van uw schilder.

Alle diensten:

Uw trap laten schilderen? Bekijk onze mogelijkheden en stappen zodat u weet wat u te wachten staat!
De winterschilder maakt uw huis in de wintermaanden weer helemaal als nieuw. Tijdens de wintermaanden is het voor schilders een rustigere periode, daarom kunnen wij in de winter onze schilderwerkzaamheden tegen een gunstiger tarief aanbieden.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@sloop-concurrent.nl