Schilder concurrent

Betaalbaar en betrouwbaar

Winterschilder

De winterschilder maakt uw huis in de wintermaanden weer helemaal als nieuw. Tijdens de wintermaanden is het voor schilders een rustigere periode, daarom kunnen

Onze winterschilders komen ook in het laagseizoen voorrijden voor schilder- en onderhoudswerk. In het algemeen neemt men aan dat schilderwerk een klus is voor droog weer, waarbij het net niet te koud en net niet te warm is. Omstreeks tussen april en oktober, op dagen waarbij de luchtvochtigheid zeker niet hoger is dan 70 procent. Voor professionele schilders komt het er dan op aan, zeker in Nederland, dat het werk sterk seizoen en weer gebonden is. In de koudere maanden kan het werk volledig stil komen te liggen omdat er wordt aangenomen dat de weersomstandigheden niet ideaal zijn voor het hechten of drogen van de verf.

 • Het lage seizoen voor schilderwerk is de periode tussen 22 november en 22 maart.

Het hechting probleem is door recente ontwikkelingen in de industrie niet meer van toepassing, veel schilderklussen kunnen goed in de wintermaanden worden verricht. We houden het weerbericht en voorspellingen constant in de gaten. Als er storm of zware regen en wind op komst zijn wachten we tot het weer bedaard is. Het probleem met schilderen in de winter ging voornamelijk op bij gestucte buitenmuren die bij lage temperaturen niet goed drogen nadat ze worden bewerkt met verf. Nu zijn er verfsoorten ontwikkeld en methodes voor verwarming bedacht waardoor de verf ook bij lagere temperaturen naar behoren kan hechten en uitdrogen.

 • De buitenkant van een gebouw laten schilderen in de winter kan voordeliger zijn dan in het hoogseizoen.

Een winterschilder kost in 2020 wellicht minder dan u zou denken. In het algemeen houdt men zich voor het onderhouden en schilderen van de buitenmuur aan de gewoonlijke ‘verfgeschikte’ maanden. Omdat er in de wintermaanden nu eenmaal minder vraag is naar schilders voor buitenwerk zal er een gereduceerd tarief worden gerekend. Al moet de schilder allerlei bijzondere trucen uit de kast halen om het verfwerk aan uw buitenmuren goed te kunnen verrichten.

Voor het laten uitvoeren van schilderwerk binnen uw woning of bedrijf tijdens de wintermaanden zal er evengoed een lager tarief worden gevraagd. Tenzij het gaat om een pand zonder verwarming kan er in de winter binnen prima zonder restricties worden geschilderd.

Winterschilder die kwaliteit levert

In de periode tussen begin november en eind maart huurt u voor verfwerk binnen en buiten een winterschilder in. De nadelen van schilderen tijdens deze maanden is dat het weer niet altijd meezit. Ook als er voorzorgsmaatregelen zijn genomen kan er met een te hoge luchtvochtigheid simpelweg niet worden gewerkt. Omdat de schilder kwaliteit dient te leveren komt het werk in deze periode vaak stil te liggen totdat het weer gunstiger is. In de winter schilderen is voor u dus voordeliger maar de klus is om maar te zeggen iets minder makkelijk te klaren.

Buitenwerk

Voor al het onderhoud aan de buitenmuren, kozijnen, dakkapellen, etc. komt de winterschilder aan met speciale verf die ontwikkeld is om te drogen bij lagere temperaturen. Er is dan een versnellingsstof aan toegevoegd waardoor het droogproces wordt bespoedigd. De verf behoudt dan de glans laag en loopt niet uit door een trage droogtijd.

 • Er wordt met sneldrogende kwaliteitslak en buitenlatex gewerkt die geschikt zijn voor lagere temperaturen.

Als verf niet goed kan hechten door weersomstandigheden krijgt het een doffe en matte finish, bovendien is het extra kwetsbaar voor verlopen. Doordat het minder goed op de ondergrond is gehecht zal het mogelijk sneller aan verweer onderhevig zijn. U zal daarom bij verven in de winter alle nodige maatregelen moeten nemen om het proces van hechting te ondersteunen.

 • We zorgen dat de ondergrond droog is en bewerken deze voor met grondverf.

Bescherming tegen regen en condens druppels tijdens het schilderen is uitermate essentieel. Zowel bij hout lakken en bij het rollen van gestucte of bakstenen buitenmuren met buitenlatex zijn druppels funest voor de finish.

 • Er zal niet worden gewerkt bij erg harde regen en wind om schade aan de pas geverfde en nog niet gedroogde verf te voorkomen.

Andere maatregelen die kunnen worden genomen om de elementen enigszins de baas te zijn:

 • Vanaf vroeg in de middag werken en halverwege de middag stoppen met werkzaamheden.
 • De opzet van steigers met zeil om regen en wind buiten te houden.
 • Bij vorst worden er straalkachels ingezet om de koude uit de muren en kozijnen aan de buitenkant te verdrijven.

Er kan met de juiste aanpak en voorzichtigheid tot temperaturen van -5 worden gewerkt. Wanneer de temperatuur nog verder afdaalt is het wellicht beter om te wachten. Of om in dit geval alleen nog maar de grondverf aan te brengen en het aanbrengen van de toplaag uit te stellen.

Binnenwerk

Onze winterschilders zijn in het lage seizoen ook voor gereduceerd tarief op te roepen voor schilderwerk binnenshuis, van kozijnen, trappen, muren et cetera. Gaat het om een nieuwbouwwoning of zeer gedateerde woning of schuur waar (nog) geen verwarming is aangelegd, dan moeten er wederom de juiste maatregelen in worden gesteld. Normaal gezien droogt verf het beste bij een temperatuur tussen 10 en 20 graden en van te hoge luchtvochtigheid is er binnenshuis meestal geen sprake. Het ligt daarom het meest voor de hand om een winterschilder op te roepen voor binnenwerk.

Een relatief onbekend feit is dat het onderhoud aan binnenzijde van de woning uitermate belangrijk is om vochtdoorlating van binnenuit naar de buitenmuur tegen te gaan.

 • Voorkom structuurschade en verricht met regelmaat afdichtend verfonderhoud binnenshuis.

Vakwerk

Een onderhoudscontract met een winterschilder aangaan kan zeer waarschijnlijk in uw voordeel werken. Deze zal dan op regelmatige basis langskomen om het periodieke onderhoud te verrichten, en werkt tijdens het lage seizoen voor een lager tarief. U gaat in feite een abonnement aan, waarbij de schilder u op de hoogte brengt als het weer tijd is om onderhoud te plegen. Daardoor hoeft u er zelf niet achteraan te gaan en loopt u niet achter de feiten aan.

Regelmatig onderhoud is zeer van belang voor de integriteit van uw buiten- en binnenwerk.  Onder bepaalde voorwaarden gaat u een totaalovereenkomst aan, waarbij de schilder zorg draagt voor al het onderhoud, eventueel in overleg met vve, binnen en buiten het pand.

Voordeel

Er wordt door de overheid gezorgd voor een subsidie voor het inschakelen winterschilder, dit houdt niet meer in dan een verlaagd btw tarief. Deze regeling wordt getroffen omwille van het scheppen van werkgelegenheid voor schilders tijdens het laagseizoen. Kunnen zij aan het werk, dan hoeft de overheid geen uitkering te verstrekken bij gebrek aan werkgelegenheid.

 • Een sterk verlaagd btw tarief bij klussen vanaf 3000 euro.

De winterschilderpremie houdt een btw tarief van maar 6% in, in vergelijking met het tarief tijdens het hoogseizoen van 19% dan wel 20% is dit duidelijk een grote korting. Dit verlaagde btw tarief geldt alleen bij offertes vanaf 3000 euro.

Omdat het btw tarief van een winterschilder zo laag ligt is het zeker interessant om deze in te schakelen voor bijvoorbeeld groot periodiek schilderwerk aan buitenmuren en kozijnen dat niet verricht wordt na schaderenovatie, zoals lekkage, structuurschade etc. Normaal gezien is btw niet aftrekbaar bij schilderwerk met een puur esthetisch effect. Uitzonderingen zijn schilderwerk bij erfgoed en monumentale en/of stads(gezicht) panden.

 • Extra kortingsregelingen treffen met uw schilder.

Wilt u nog meer korting? De korting van 13 tot 14 % op de btw voor het inhuren van een winterschilder kan nog worden aangevuld met gereduceerde uurtarieven en andere regelingen zoals korting op de inzet van steigers en zeil. Het idee is om de inhuur van schilders tijdens het laagseizoen interessant te maken, er kan altijd een regeling met ons worden getroffen.

Gemiddelde prijs voor een winterschilder

Een winterschilder kost flink minder dankzij overheidsregelingen omwille van het aansporen van werkgelegenheid. Voor werk binnenshuis betaalt u meestal ook minder dan voor buitenwerk. Dit is omdat buitenwerk normaliter veel arbeidsintensiever is.

Gemiddelde tarieven voor binnen schilderen:

 • Voor binnenwerk betaalt u gemiddeld per vierkante meter tussen 20 euro tot 32 euro per m2.
 • En er geldt een gemiddeld uurtarief van 35 euro per uur.

Gemiddelde tarieven voor schilderwerk buiten:

 • Voor buitenwerk wordt er gemiddeld 27 euro tot 35 euro per m2 berekend.
 • En het uurtarief voor buitenwerk ligt gemiddeld op 45 euro per uur.

Deze tarieven zijn ex. btw, en ex. materiaalkosten. De tarieven worden naar omstandigheden aangepast. Als het gaat om gespecialiseerd werk bij vorst, waarbij er voor warmtebestraling, steigerbouw en zeilafdekking moet worden gezorgd, kan de prijs enigszins oplopen. De hiervoor te berekenen mogelijke extra arbeidskosten zullen op de offerte in kaart worden gebracht. De noodzaak hiervoor is sterk afhankelijk van het weertype.

We zien doorgaans dat er weinig strenge vorstige winters zijn in Nederland, hoe betreurenswaardig dit ook mag zijn, voor winterschilderwerk is dit juist een voordeel.

In ieder geval kan u nog steeds een voordelige regeling met uw winterschilder treffen, het uurloon kan worden gereduceerd, of er kan een uur per dag gratis worden gewerkt. Dit is zogezegd omwille van het bevorderen van werkgelegenheid.

Nu een vrijblijvende offerte ontvangen

Bij voorbaat danken we u voor de interesse in ons bedrijf. Een offerte voor een winterschilder wordt na overleg over uw voorkeuren en de kenmerken van het te bewerken pand opgesteld. Wij werken zowel met particulieren, bedrijven en woningbouwverenigingen. Voor grootschalig onderhoud en kleinere klussen tijdens wintermaanden leveren wij kwaliteitswerk voor scherpe prijzen. Wij garanderen hoge kortingen voor werkzaamheden tijdens het laagseizoen.

Alle diensten:

Uw trap laten schilderen? Bekijk onze mogelijkheden en stappen zodat u weet wat u te wachten staat!

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@sloop-concurrent.nl