Schilder concurrent

Betaalbaar en betrouwbaar

Kozijnen verven

Het verven van kozijnen aan de binnen- en buitenkant van uw woning of bedrijfspand hoort bij het algemene onderhoud en dient regelmatig te worden

Het verven van kozijnen aan de binnen- en buitenkant van uw woning of bedrijfspand hoort bij het algemene onderhoud en dient regelmatig te worden herhaald. Waarom u kozijnen dient te schilderen is omdat er zonder goede afwerking met verf en fineer lagen verweer optreedt. Als dit te lang onbehandeld blijft zal er binnen korte tijd volledige vervanging moeten plaatsvinden. Dit is een kostbare exercitie, voorkomen is beter dan vervangen.

Door het regelmatig aanbrengen van royale verflagen blijft de ondergrond in potentie een leven lang goed. U ziet het bij monumentale panden en rijks erfgoed, het houtwerk staat er al eeuwen lang onvermoeid bij en het blijft in eervolle staat door authentiek schilderwerk en constant onderhoud.

U kunt het beste uw kozijnen, deuren en al het andere binnen en buitenwerk opnieuw schilderen voordat de aanwezige verflaag tekenen vertoont van verweer. Daarom heeft het zin om een abonnement af te sluiten met onze schilder voor het periodieke onderhoud. Wij brengen u dan op de hoogte als het weer tijd is voor de cyclische controle, u hoeft er zelf niet achteraan te gaan, wij ontnemen u deze zorg.

 • Het belang van periodiek onderhoud bij houten kozijnen is niet te onderschatten.
 • We gebruiken alleen hoogwaardige materialen.

Wij zijn ervaren in het allround onderhoud van nieuwbouw, bestaande bouw en monumentale panden ofwel stadsgezichtspanden. We zullen volledig naar uw wens of op basis van regulering komen schilderen en beitsen. Daarbij kunnen deuren, kozijnen, en al het andere binnen en buitenwerk worden aangepakt. Zo nodig wordt er op gedegen wijze voorwerk en nabehandeling verricht.

 

Kozijnen verven binnen tips

Goed voorwerk is het begin van de weg naar het mooiste eindresultaat. De amateur verzaakt het om de ondergrond volledig te vereffenen voordat deze begint met het schilderen. Wij stellen de voorbereiding voorop en zullen zo nodig herhaaldelijk plamuren en schuren. We haasten ons niet om een halfslachtige klus af te leveren, maar nemen zorgvuldig alle maatregelen die bijdragen aan de kwaliteit van de ondergrond.

 • Het reinigen, ontvetten, strippen, repareren en schuren van de ondergrond heeft een hoge prioriteit voordat het daadwerkelijke schilderwerk begint.
 • Als er aansluitend onderhoud en verfwerk aan de muren wordt verricht beginnen wij standaard met het verven van kozijnen en beginnen daarna pas aan de muren.

Kozijnen verven buiten tips

Het voorgaande geldt uiteraard ook voor al het buitenwerk. Met de additie dat er bij buiten schilderen van kozijnen rekening moet worden gehouden met weersomstandigheden.

 • Bij vorst is het van belang om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Onze winterschilder kan de kozijnen verwarmen en speciale verf gebruiken.
 • Bij regen kan er met steigers worden gewerkt die met zeil worden afgedekt.
 • Bij een te hoge luchtvochtigheid (boven 70%) stellen we het werk uit.

Houten kozijnen verven

Om de kwetsbare houten ondergrond van buitenkozijnen beter te beschermen passen we extra maatregelen toe zoals het voorbewerken met primer of grondverf om de hechting van de verf te verbeteren.

 • Het is raadzaam om twee lagen verf aan te brengen bij het verven van kozijnen aan buitenzijde.
 • Daarnaast raden we aan om altijd na te bewerken met waterbestendige fineer.

Wij geven advies over kleuren, het mooiste is om een samenhang te bereiken tussen de binnen- en buiten kozijnen, gevel, dak en andere buitenmuren. We verven naar wens met een acrylverf of water gedragen verf met hoogglans of mat effect. In het algemeen gebruiken wij de meest duurzame materialen bij het verven. Kozijnen aan binnenkant kunnen het beste met een verf op waterbasis worden bewerkt.

 

Ijzeren/aluminium kozijnen verven

Het opnieuw verven van kozijnen van ijzer of aluminium is evengoed mogelijk. Normaal gezien worden aluminium kozijnen tijdens het productieproces bespoten en van een coating voorzien. Het voorzien van een nieuwe verflaag is arbeidsintensief en luistert erg nauw. Er is speciale verf hiervoor beschikbaar, hoe dan ook dient er eerst een voorbewerking met primer te worden verricht zodat de verf kan hechten. Vervolgens kan de verf het beste over de primer heen worden gespoten. Een nabewerking met een beschermende coating is geen overbodige luxe, deze verflaag is dun en schadegevoelig.

 

Kunststof kozijnen verven

Plastic of andere soorten kunststoffen worden tijdens het productieproces vermengd met verf, of er wordt een verflaag opgespoten. Het opnieuw beschilderen van dit materiaal is niet de meest makkelijke, ook niet de meest voordelige klus. Er dient zowel voor buiten en binnen een twee laags verf te worden aangebracht. Hiermee kan er een totaal nieuw uiterlijk worden gegeven aan uw kozijnen. Voor meer informatie kunt u kijken op onze pagina over het verven van kunststoffen kozijnen.

 

Periodiek

Het regelmatig onderhouden van uw kozijnen aan binnen en buiten zijde van een pand draagt bij aan het behoud van de waarde en integriteit van het pand. De vraag is uiteraard hoe vaak dit dient te worden gedaan.

 • Kozijnen verven aan de binnenzijde doorgaans om de 7 jaar.
 • Aan de buitenzijde gaat dit om een cyclus van 5 jaar.

Hoeveel lagen er worden aangebracht is bepalend voor de duurzaamheid van de verf, als er nauwkeurig wordt gewerkt kunnen wij voorkomen dat er te snel barsten en blaasjes ontstaan.

Voor het periodieke onderhoud kan u een contract of wel abonnement afsluiten. U ontvangt bericht wanneer het tijd is voor een inspectie dan wel voor opnieuw schilderen.

 

Weersomstandigheden

Kozijnen verven in de winter aan binnenzijde is altijd mogelijk. Aan buitenzijde moet er vooral bij erg koude temperaturen of hoge luchtvochtigheid erg voorzichtig te werk worden gegaan. De meest ideale omstandigheden zijn droog weer met een temperatuur tussen ongeveer 10 en 20 graden. In de volle zon en boven 25 graden zal de verf te snel drogen en dit leidt tot vroegtijdig barsten omdat de verf niet genoeg hechtingsrust heeft gekregen. Bij regen moeten wij ofwel afdekken ofwel wachten omdat druppels die in de verf terecht komen uiteindelijk zichtbaar blijven.

 

Professionele afwerking

Om uw kozijnen netjes te verven komt er veel techniek bij kijken. Waar een professioneel schilder zoals gezegd vooral rekening mee houdt is het uitvoeren van voorwerk, het anticiperen op weersomstandigheden en het gebruik van hoogwaardig materiaal.

Het uitbesteden van kozijnen schilderen is zeker een goed idee, iemand die de techniek in de geoefende vingers heeft zal beter werk verrichten dan een amateur. Dit is de gouden regel van alle handvaardige ambachten.

Een goede maar goedkope schilder lijkt een mythologisch figuur, we verbinden dit in gedachten vaak met iemand die slecht schilderwerk verricht. Binnen ons bedrijf hebben wij daarentegen een duidelijke missie voor ogen: betaalbaar werk verrichten met showcasewaardige resultaten. Dat is geen onmogelijkheid, wij verzetten bergen om binnen de markt te concurreren.

 

Prijs voor kwaliteit

Het uurtarief van een schilder ligt gemiddeld rond de 35 euro per uur voor schilderen aan binnen zijde van woning of bedrijfspand en rond de 45 euro per uur voor schilderwerk aan buitenzijde. Daarbij worden kosten berekend voor het te gebruiken materiaal: primer, grondverf, verf, beits en coating. Er worden eventueel extra kosten berekend voor steigers, afdekking, zeil en warmtebestraler.  Het schilderen van kozijnen van hout is normaal gezien veel voordeliger dan kozijnen van kunststof of aluminium.

Voor de arbeidskosten van het schilderen van een houten kozijn aan binnen zijde, met standaard 2 laags bewerking, kost gemiddeld 20 euro per m2. Voor schilder werk aan buitenzijde loopt dit op tot 40 euro per m2. Deze bedragen zijn een prijsvoorbeeld, wat het uiteindelijk kost om uw kozijnen te schilderen hangt af van de staat en grootte van het te schilderen oppervlakte, materiaalkosten en extra kosten.

 

Bespaartips

Er zijn wel een aantal opties die u in overweging kan nemen, zoals het zelf verrichten van voorwerk. U kunt bijvoorbeeld alvast gaan schoonmaken en ontvetten. Verder kunt u scheuren en gaten dichten met plamuur en vervolgens schuren om een effen oppervlak te krijgen.

Een winterschilder (werkt in het laagseizoen tussen eind november en eind maart) zal een voordelig tarief rekenen, dit is met name een tip voor kozijnen aan binnenzijde. Voor buiten werken aan kozijnen is er speciaal materiaal nodig tijdens de winter, hier worden extra kosten voor in rekening gebracht.

Daarnaast kan u besparen door een contract met ons aan te gaan voor het periodieke onderhoud. U heeft de optie om een cyclus van 5 of 10 jaar, of zelfs 15 jaar te kiezen. Gedurende deze periode komen wij met regelmaat langs om de staat van uw kozijnen na te gaan.

Een laatste optie is om het onderhoud van uw kozijnen combineren met ander onderhoudswerk buiten- en binnenshuis. Als uw huis aan meer dan alleen een kleine renovatie toe is heeft het zin om alles tegelijk aan te pakken. In verhouding betaalt u minder voor een intensieve totaal klus dan voor meerdere aparte klussen over gestrekte tijd. Eventueel kunt u de kosten voor het werk verrekenen met uw vve.

 

Een vrijblijvende offerte

Kozijnen verven hoeft niet veel te kosten. Deuren en ramen volledig aanpakken of retoucheren, van hout of kunststof, wij lossen het op. Voor een hele goede prijs. Er zal eerst bij uw woning of bedrijfspand worden gekeken of met u worden besproken wat de kenmerken zijn, vervolgens stellen we de offerte op. U kan ons met anderen vergelijken, u zult versteld staan. Wij vergelijken onszelf niet met anderen, we doen ons eigen ding en zetten al onze focus op kwaliteitswerk voor concurrerende prijzen.

Alle diensten:

Uw trap laten schilderen? Bekijk onze mogelijkheden en stappen zodat u weet wat u te wachten staat!
De winterschilder maakt uw huis in de wintermaanden weer helemaal als nieuw. Tijdens de wintermaanden is het voor schilders een rustigere periode, daarom kunnen wij in de winter onze schilderwerkzaamheden tegen een gunstiger tarief aanbieden.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@sloop-concurrent.nl