Schilder concurrent

Betaalbaar en betrouwbaar

Schilderwerk

U zoekt informatie over het schilderen van uw woning of bedrijfspand. Wij zijn vakkundige schilders die er voldoende van af weten. We hebben naar

U zoekt informatie over het schilderen van uw woning of bedrijfspand. Wij zijn vakkundige schilders die er voldoende van af weten. We hebben naar onze mening een goed beroep uitgezocht, wij maken de wereld voor anderen mooier. Door te schilderen zien panden er weer helemaal top uit, klaar voor nog een ronde, met een verhoogde waarde. Ga zo maar door, er zijn daarnaast zo veel opties qua technieken en verfsoorten. Wij verheugen ons bij iedere klus. Keer op keer komen we nieuwe mensen tegen. Ieder met een eigen verhaal en een eigen smaak.

Er zijn zoveel verschillende oppervlakten en zoveel technieken om deze volledig tot recht te laten komen. Of het nu gaat om het schilderen van mdf of hardhouten deuren,  kozijnen, aan buitenkant of intern. Om dakpannen schilderen, een plafond sauzen, een muur schilderen of een betonvloer verven. Wij weten er raad mee, zowel in materiaal technische als in esthetische zin.

We zien herhaling bovendien niet als iets problematisch, maar als een kans om onze concentratie te richten en om zorgvuldigheid te tonen. De oefening in ons vak is een voorwaarde voor het kunnen leveren van kwaliteit. Ons schilderwerk gaat jaren mee, want wij gaan ook al jaren mee, we zijn rotten, onze leermeesters zijn onze helden geweest. Omdat wij de schoonheid van ons werk ervaren dragen we dit gevoel ook met ons mee tijdens het schilderen. Het is een houding die volgens ons en onze klanten tot wasdom komt in het eindresultaat.

 

Schilderen van buitenkant van een pand

Het schilderen van een pand, of dit nu een nieuwbouw huis of een oudere woning, vrijstaand, aansluitend in een rij of een appartement, elk van dezen maakt deel uit van de openbare ruimte.  Een gevel of andere buitenmuur schilderen of kaleien is dus niet alleen een bijdrage aan uw woongenot. Het is daarnaast een vereiste voor goed onderhoud, dit geldt natuurlijk zowel voor een gestucte of crepi gevel, als ook voor alle kozijnen aan externe zijde. Houten kozijnen aan de buitenkant moeten zeker om de 5 jaar worden onderhouden met een nieuwe verflaag. Kunststof en aluminium kozijnen zijn langduriger onderhoudsvrij.

 

Schilderen intern

Verder zijn er de schilderbeurten waar u voor het onderhoud van oppervlakten binnenshuis goed aan doet. Zoals het schilderen van spachtelputz ofwel gestukte muren en plafonds, gipsplaten (gyproc) stenen garagevloer en betonvloer. Het behandelen van alle specie of beton oppervlakten (gietvloeren, betontegels en dergelijke) zorgt ervoor dat er met verloop van tijd geen vocht intrekt.

Het verven van de interne kant van het huis, van alle houten kozijnen (ramen en deuren), kasten, trapdelen, parket vloer, en plinten zorgt niet alleen voor bescherming van het houtwerk voor beschadiging het voorkomt evengoed vochtschade aan binnen en buitenzijde van het pand.

Het regelmatig behandelen van oppervlakten van metaal, zoals zichtbare leidingen en radiatoren, voorkomt oxidatie verschijnselen en verweer. Dit geldt ook voor verwarmingen van kunststof.

Bovendien zijn er speciale verfbehandelingen voor oppervlakten in natte ruimten, zoals een kunststof wasbak, (keramische) tegels, muren en plafond in de badkamer. En in de keuken van tegels, keukenkastjes, muren, enzovoorts.

  • Het regelmatig bijhouden van schilderwerk zorgt ervoor dat materiaal minder snel verslijt.
  • Bovendien voorkomt goed schilderwerk dat er vocht in werkoppervlakten, muren of vloeren trekt.

 

Voorwerk

Om te beginnen gaan we niet zomaar gelijk schilderen, de precieze methode hangt af van de te verwerken ondergrond. Maar we zullen altijd het juiste voorwerk verrichten. We zullen bijvoorbeeld eerst oudere verflagen gaan strippen. We ontvetten de oppervlakten, plamuren en schuren deze, en prepareren ze met een voorstrijk ofwel primer. Dan afplakken en klaarmaken om te gaan verven. Bij een totaalklus pakken we eerst kozijnen aan vervolgens muren en andere oppervlakten. Dan zijn we klaar om te schilderen, het materiaal daarvoor wordt zorgvuldig voor u uitgezocht op basis van uw voorkeuren.

 

Materiaal en werkwijze

We werken zowel met verf kwasten en rollers als met een industrie lijn verfspuit. De gebruikte verf is bij voorkeur van een duurzaam kenmerk voorzien, zoals verf op waterbasis.  De werkwijze is sterk afhankelijk van de ondergrond. Door stapsgewijs te gaan schilderen en rekening te houden met de ondergrond komen we uit op de beste resultaten. Bovendien helpt het ook om de beste verf op de markt te gebruiken. Te vaak over ouder schilderwerk heen schilderen leidt niet tot het beste resultaat. Ons advies is: voorkom te vaak schilderen en zorg ervoor dat de ondergrond terug wordt gebracht tot het basismateriaal.

 

Wanneer

Werk aan binnenzijde van een pand is het hele jaar door mogelijk, aan buiten zijde zijn er uiteraard wat restricties in verband met weersomstandigheden. Als het heet is in de zomer, schilderen we niet boven 25 graden Celsius, of in de brandende zon. Bij regen, en hoge luchtvochtigheid dienen we meestal te wachten of voorzorgsmaatregelen te nemen zoals het plaatsen van steigers en afdekzeil. Bij een luchtvochtigheid van boven 70% kan er niet worden geschilderd door verminderde hechting van de verf.

Ook bij een temperatuur onder 10 graden wil de verf minder goed hechten, tenzij er speciale verf wordt gebruikt in de winter, waardoor het eventueel met behulp van warmtebestraling mogelijk is om bij lagere temperaturen te verven.

 

Cyclisch onderhoud

Het hangt af van de ondergrond om de hoeveel jaar deze dient te worden onderhouden. U kunt een abonnement met ons aangaan voor periodiek onderhoud, wij komen dan regelmatig langs voor schoonmaak en controle. Bij herhaling van het onderhoud, bijvoorbeeld om de 5, 10 of 15 jaar kunnen wij een gunstige prijs met u afspreken. Wij laten u weten wanneer het weer tijd is, u hoeft er niet meer naar om te kijken.

 

Totaalonderhoud

Wilt u uw huis compleet opnieuw wilt laten schilderen? De buitenkant van top tot teen, inclusief het dak, de daklijst, de dakgoot, de gevel, eventuele andere buitenmuren en alle kozijnen (ramen en deuren) aan binnenzijde, etc, etc. Neem dan contact met ons op voor een prijsschatting. We pakken zelfs uw bijgebouwen en schuttingen erbij, een totaalklus is vaak voordeliger dan alle dingen apart over een gestrekte tijd aanpakken.

 

Stijladvies

We helpen u ook bij het vinden van inspiratie voor het verven, door advies te bieden over het integreren van schilderwerk aan binnenzijde met dat aan buitenzijde. Kleuren kiezen is een hele gevoelige taak, u zult tot jarenlang met het palet te maken hebben in uw dagelijkse leven. Kleuradvies staat centraal bij onze dienst.

 

Vergunningsvrij

Tenzij het gaat om beschermd stadsgezicht of een rijks monument kan er aan binnenzijde gewoonvergunningsvrij worden geschilderd.  Als het om aanpassingen aan buitenzijde gaat kan er bij de gemeente worden nagegaan wat de regels hierover zijn. Stem werkzaamheden af met buren en let erop dat het kleurpalet goed past in het straatbeeld.

 

Praktisch voordeel

Bij noodzakelijk onderhoud (in tegenstelling tot alleen esthetisch onderhoud) is het meestal mogelijk om het btw. tarief op te geven als aftrekbare post bij uw belasting aangifte. Voor grootschalig onderhoud kan u een hypotheek aanvragen, dit hangt ervan af hoe duur de klus is. De prijs voor het onderhouden van een pand draagt altijd bij aan de prijs van het pand zelf, oftewel de meerwaarde ervan. Voor verhogen van de verkoop waarde kan er daarom goed aan worden gedaan om te investeren in algemeen onderhoud.

  • Indien van toepassing kan u de kosten voor het onderhoud delen met uw VVE.

 

Prijsindicatie

Er is een verschil in de prijs voor werk aan de buitenkant en de binnenkant van een pand, de gemiddelde kosten voor het schilderen worden per m2 of per uur aangegeven.

Gemiddelde kosten voor intern schilderen:

  • Voor werk aan binnenzijde zijn de prijzen gemiddeld 20 euro tot 32 euro per vierkante m2.
  • Het uurtarief is voor intern werk gemiddeld rond 35 euro per uur.

Gemiddelde kosten voor extern schilderen:

  • Voor buitenwerk betaalt u gemiddeld 27 euro tot 35 euro per vierkante m2.
  • Het uurtarief is voor extern werk gemiddeld rond 45 euro per uur.

Genoemde prijzen zijn exclusief btw en materiaalkosten. De tarieven worden naar omstandigheden aangepast. Als het gaat om gespecialiseerd werk bij vorst, waarbij er voor warmtebestraling, steigerbouw en zeilafdekking moet worden gezorgd, kan de kostprijs oplopen.

 

Een offerte aanvragen

Na een kennismakend gesprek waarin we uw voorkeuren en de kenmerken van het te verven pand bespreken zetten we de kosten voor u op een rij in een offerte. De kostprijs voor arbeidskosten en materiaal zullen op de offerte in kaart worden gebracht. U zult zien dat schilderen wel in uw budget past, dat u bespaart op schilderen en dat opnieuw schilderen zeer de moeite waard is. Wij rekenen namelijk zeer concurrerende tarieven voor onze werkzaamheden.

Met een contract of abonnement voor het periodieke onderhoud kan u bovendien veel besparen. We spreken een vaste prijs af voor alle werkzaamheden gedurende een lange termijn. Dit is voordeliger en u heeft geen omkijken naar het noodzakelijke onderhoud.

Dit is ons credo, dit is ons vak, wij komen bij u langs en zetten alles strak in de lak.

Voor een goede service en enthousiasme voor het werk kan u bij ons uiteraard altijd terecht voor allround onderhoudsklussen. Als u een grote klus in een kort bouwbestek laat uitvoeren kan u hoogst waarschijnlijk besparen. Meerdere onderdelen van het onderhoud uitstrekken over een langere periode is ook mogelijk.

Alle diensten:

Uw trap laten schilderen? Bekijk onze mogelijkheden en stappen zodat u weet wat u te wachten staat!
De winterschilder maakt uw huis in de wintermaanden weer helemaal als nieuw. Tijdens de wintermaanden is het voor schilders een rustigere periode, daarom kunnen wij in de winter onze schilderwerkzaamheden tegen een gunstiger tarief aanbieden.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@sloop-concurrent.nl