Schilder concurrent

Betaalbaar en betrouwbaar

Trap laten schilderen

Uw trap laten schilderen? Bekijk onze mogelijkheden en stappen zodat u weet wat u te wachten staat!

Zou jij jouw woning willen voorzien van een nieuwe uitstraling? Dan is het laten schilderen van de trap een super goede investering om te maken. Als klusbedrijf weten wij wat er allemaal komt kijken bij het laten schilderen van de trap bij jou in de woning. Om je hier wat meer over te laten zien zullen wij jou vandaag alles leren over het laten schilderen van een trap.

Het schilderen van een trap wordt gedaan met harde duurzame verf die niet verkleurt. Het laten schilderen van een trap kost 50 euro per uur en kan in een dag gedaan worden. Voor het schilderen kan de trap kaal gemaakt worden en met primer behandeld worden. 

Bij het schilderen van een trap is het van belang dat er heel voorzichtig te werk wordt gegaan. Door mogelijke oude plinten te verwijderen is het makkelijker om een egale kleur aan te brengen. De schilder zal altijd alles goed afdichten en afwerken, hierdoor ontstaat er een prachtig resultaat bij jou in de hal. Benieuwd bij wat er nog meer komt kijken bij een trap laten schilderen? Lees dan snel verder, we laten het jou in dit artikel namelijk allemaal zien!

Een trap laten schilderen

Het laten schilderen van de trap bij jou in huis is een van de best dingen die je maar kunt laten doen om de uitstraling van jouw woning te veranderen. Dankzij een vakman zal je ervoor kunnen zorgen dat jouw trap professioneel onder handen wordt genomen. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om de hal te veranderen. Bij het verven van de trap zal de schilder eerst de treden schuren als dit nodig is. Dit is alleen aan de orde als er sprake is van een trap die een hobbelige structuur heeft. Vervolgens zal er tape worden aangebracht om de speciale vlakken voor het schilderen af te kaderen. Deze tape is natuurlijk wel belangrijk, als je dit niet laat doen bestaat er de kans dat er verf op de muren terecht komt.

Is dit gedaan dan zal de schilder aan de slag gaan met het aanbrengen van de grondverf. De grondverf zorgt er eigenlijk voor dat de verf die hij straks aan zal gaan brengen beter kan hechten. In de tussentijd ziet het er niet zo mooi uit, maar dit komt wel goed. Na deze stap zal de schilder namelijk de trap zelf gaan schilderen. Dit zal meerdere lagen zijn, door de meerdere lagen ontstaat er namelijk een dikke dekking. Deze dekking zorgt ervoor dat de verf niet zal verslijten wanneer je de trap vaak in gebruik neemt. Als dit allemaal achter de rug is zal de schilder de tape verwijderen. Wanneer dit is gedaan is de klant helemaal klaar. Houdt er rekening mee dat de trap vaak eerst meerdere dagen moet drogen voordat je hem kunt gebruiken. Dankzij een professionele schilder ben je altijd verzekerd van een strak resultaat bij jouw trap.

Zelf een trap schilderen – de stappen

Als je een beetje handig bent kan het een goed idee zijn om zelf de trap te schilderen om zo kosten te besparen. Hieronder hebben we de stappen op een rijtje gezet die je moet doorlopen bij het schilderen van de trap. Mocht je het toch laten doen dan raden we wel aan om deze stappen door te lezen, zo weet je wat je te wachten staat:

  • Stap 1: Schuren (optioneel)

Als jouw traptreden ruw zijn, moet je ze schuren voordat je ze gaat schilderen.  Hetzelfde geldt voor de leuningen. Als de leuningen bij hobbelig aanvoelen, moet je ze schuren.  Die hobbels die je voelt als je je leuningen gebruikt zijn gewoon niet echt prettig. Je kunt ze eraf schrobben of schuren. Gebruikt altijd een laag korrelig schuurpapier. Het beste is om schuurpapier met 100 of 120 grit te gebruiken om de oneffenheden te verwijderen. Gebruik hierna 180 of 220 om alles glad te strijken.

  • Stap 2: Tape de trappen af

Of je nu schuurt of niet, je zal altijd moeten beginnen met het in de grondverf zetten van de trap. Om dat te doen, zal je eerst moeten beginnen met het afplakken van de hele trap voor het aanbrengen van de primer. Normale schilders-tape is hiervoor het beste. Zorg ervoor dat het heeft een 21 dagen of langer schone verwijdering garantie bevat, zodat dit niet tot problemen zal leiden als de klus van het schilderen wat langer zal duren.

  • Stap 3: Het aanbrengen van de grondverf (primer)

Bij het schilderen van trappen moet je de treden in de grondverf zetten.  Primer zal je helpen om het hout te bedekken en om het voor te bereiden op de laag verf. Prime alles. Dat wil zeggen, leuningen, treden, stootborden, sierstokken, sier strips, balustrades…..alles. Omdat je niet super voorzichtig hoeft te zijn, gaat het snel, afhankelijk van de grootte van je trap. Let wel op de druppels, want die kunnen op de muur of op de vloer terecht komen.  De grondverf hoeft niet gelijkmatig verdeeld te worden. Het hoeft de trap alleen maar te dekken. Het ziet er meestal vrij lelijk uit, echter moet je hier niet al te veel bij stil staan.

  • Stap 4: Verf de hele trap

Verf vervolgens alle onderdelen van de trap. Vaak is het zo dat je bij het schilderen meerdere lagen nodig hebt om te zorgen voor een strak resultaat. Over het algemeen is het wel voldoende wanneer je 3 lagen verf aanbreng op de trap. Dit is dan ook wat wij aanbevelen voor een goede dekking in een gebied met veel gebruik.  TIP: Gebruik je 4″ roller op de stijgleidingen om de traptreden zelf te verven. Al het andere heeft een verfkwast nodig. Verwijder al je tape nadat je de laatste laag hebt aangebracht. Wij raden je aan om 2-3 dagen te wachten voordat je de volgende stap volgt. Dat geeft de verf de tijd om uit te harden voordat je verder gaat het de volgende stap. Het minimale wat je moet wachten is 24 uur.

  • Stap 5: Werk alles af

De laatste stap is om alles af te werken. Hier bedoelen we onder andere mee dat je voorzicht de lege plekjes op gaat vullen met verf. Er zijn altijd wel een paar plekjes die je bent vergeten. Wanneer je dit gedaan hebt is het tijd om de tape allemaal weg te halen. Zie je nog iets dan heb je de tijd om hier nog even naar te kijken. Na deze stap heb jij jouw eigen trap geheel zelf geschilderd!

Moet ik een schilder inhuren of kan ik het zelf doen?

Als je op zoek bent naar manieren om je woning te veranderen dan is een trap laten schilderen een van de meest betaalbare investeringen die je maar kunt maken. Een nieuwe tint verf in een de hal is huis is genoeg om het gevoel te geven dat je grote veranderingen hebt aangebracht. De grootste beslissing die je moet maken als je eenmaal hebt besloten dat je klaar bent om dingen te veranderen is of je het project zelf doet of dat je een professional inhuurt . Er zijn voor- en nadelen aan het kiezen van de doe-het-zelf aanpak, en uw specifieke omstandigheden zullen bepalen wat het beste voor u is.  Alleen schilderen is zeker de meest betaalbare manier om je huis te schilderen. De enige kosten aan deze aanpak is in de verf en andere materialen die nodig zullen zijn voor de klus. Als je al verfkwasten, rollers, verfbakken en schilderstape bij de hand hebt, zal het een echt voordelige klus zijn.

Hoewel het schilderen van een trap niet het moeilijkste klusje ooit is, komt er toch nog wel wat bij kijken. Als je niet beschikt over het geduld of de tijd om het werk goed uit te voeren, dan is het in jouw eigen belang om de hulp van een schilder in te schakelen. Wanneer je de klus niet goed voorbereid kan je te maken krijgen met  strepen, hobbels of scheuren in de verf op de treden. Een andere uitdaging die je kunt tegenkomen wanneer je dingen zelf doet, is het gebrek aan kennis en ervaring. Bepaalde soorten verf werken beter op bepaalde materialen dan anderen. Het inhuren van een schilder om de klus te klaren garandeert dat de beste verf wordt gekozen voor jouw treden. Als je besluit om dingen te doen op je eigen manier te doen dan bestaat er de kans dat je bepaalde fouten zult maken bij het klussen. Dit is natuurlijk niet wenselijk.

Een professional inhuren

Door te kiezen voor een professionele schilder voor het schilderen van jouw woning weet je zeker dat je de klus op de juiste manier kunt laten klaren. Mocht je meer te weten willen komen over het laten schilderen van de trap bij jou in huis dan raden wij aan om even verder te lezen hier op de site. Wij laten je alles zien wat je moet weten over het verrichten van bepaalde klussen in huis, zo hoef je nooit meer voor verrassingen te staan. Door jouw trap te laten verven zal ook jij in staat zijn om je woning op een eenvoudige en voordelige manier te voorzien van een volledig nieuwe uitstraling.

Een offerte is binnen 2 minuten aangevraagd. De prijzen varieren van een paar honderd tot een paar duizend euro, geheel afhankelijk van de staat van de trap en de wensen. Ook zit er een verschil in buitentrappen of binnentrappen en maakt het materiaal van de trap uit. Bent u benieuwd wat een trap schilderen bij u zou kosten dan kunt u hier onder een vrijblijvende prijsaanvraag doen. U ontvangt dan binnen 24 uur een prijs van een van onze professionals.

Alle diensten:

De winterschilder maakt uw huis in de wintermaanden weer helemaal als nieuw. Tijdens de wintermaanden is het voor schilders een rustigere periode, daarom kunnen wij in de winter onze schilderwerkzaamheden tegen een gunstiger tarief aanbieden.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@sloop-concurrent.nl