Houtrotreparatie Haarlem

Houtrot kan ernstige schade veroorzaken aan constructie van uw kozijnen, deurposten en ander houtwerk. Door er op tijd bij te zijn en uw houtrotherstel te laten uitvoeren door een deskundige partij als Schilder Concurrent, voorkomt u ergere schade en houdt u de herstelkosten laag. 

Heeft u last van houtrot? Of ziet u tekenen van houtrot, zoals blaasjes, scheurtjes of loslatende verf? Aarzel dan niet om contact op te nemen voor een prijsopgave. Onze specialisten helpen u graag met uw houtrot reparatie in Haarlem en omgeving. Als het kan doen wij dit lokaal, en als het moet schakelen wij onze timmerman in. En uiteraard kunnen wij uw hout na de reparatie schilderen en voorzien van een nette en beschermende laag lak. Zo kan uw hout er weer jarenlang tegen.

Houtrotreparatie Haarlem

Houtrotreparatie nodig?

Waarom u kiest voor Schilder Concurrent

Zoekt u een betrouwbaar schildersbedrijf in Noord-Holland? Scilder Concurrent staat klaar om betaalbare diensten aan te bieden in de gehele regio van Haarlem. Met onze ervaren schilderskunnen we efficiënt te werk gaan, zodat u snel weer kunt doorgaan met uw dagelijkse bezigheden. Als u kiest voor Schilder Concurrent, dan kiest u voor de volgende zekerheden:

Schilder Haarlem

Snel en vakkundig

Houtrot laten repareren door Schilder Concurrent

Schilder Concurrent is hét allround schildersbedrijf van Haarlem en omgeving. Al meer dan twintig jaar staan wij voor #1 kwaliteit vakwerk tegen de meest concurrerende prijzen van Haarlem. Wij zijn gespecialiseerd in binnenschilderwerk, buitenschilderwerk en herstelwerkzaamheden als houtrotreparaties, gevelrenovatie en bij lekkages.

Wanneer wij tijdens de voorbereiding op onze schilderklus houtrot tegenkomen, zullen wij dit snel en vakkundig repareren alvorens we beginnen met schilderen. En uiteraard kunt u ons ook inschakelen om alleen een houtrotreparatie uit te laten voeren, dus zonder schilderwerk.

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat voor uw schilderwerk. Wij staan klaar om uw project tot leven te brengen met vakmanschap en precisie.

Klein houtrotherstel

In de meeste gevallen kunnen onze schilders de houtrot zelf repareren middels een speciale epoxyhars. Hiervoor halen wij eerst het rotte hout weg en daarna brengen wij de hars in, waarna wij dit netjes afwerken. Deze hars hardt perfect uit en zorgt voor een duurzaam herstel, waar u niets meer van ziet.

Bij grotere schade door houtrot

Hebben de schimmels in uw hout al enkele jaren de tijd gehad om te groeien? Dan kan het gebeuren dat de rotte plek dusdanig is gegroeid dat herstel met epoxyhars niet meer mogelijk is. In dat geval schakelen wij de hulp in van onze timmerman. Vervanging van het hout is in de meeste gevallen gelukkig niet nodig: onze timmerman herstelt uw hout door het rotte deel weg te halen en heel secuur een nieuw stuk hout aan te brengen.

Klein of groot herstel?

Spuitwerk Haarlem

Waar kunt u houtrot vinden?

Houtrot ontstaat in door schimmels die zich in vochtig hout nestelen. Deze gaan zich vermenigvuldigen en zo ontstaan rotte plekken in het hout. Wanneer hout droog blijft, krijgen deze schimmels geen kans. Maar door scheurtjes in het schilderwerk in combinatie met blootstelling aan water, kan hout toch vochtig worden met alle gevolgen van dien. Daarom komen we houtrot vaak tegen op plekken waar de verf sneller scheurt en waar het vaak erg vochtig is: bij dorpels, de onderkant van kozijnen en bij verbindingen tussen houten delen, vooral buiten.

Hoe herkent u houtrot?

Houtrot is – zeker in het beginstadium – vaak lastig te herkennen. Maar wanneer u erop gaat letten en zelf goed uw hout inspecteert, kunt u rotte plekken in het hout toch vrij eenvoudig herkennen. Om zelf uw houtwerk te inspecteren op houtrot, gaat u als volgt te werk:

Schilder-Alkmaar-aan-het-werk

Waar u houtrot kan vinden?

Werkwijze van Schilder Concurrent

De vakspecialisten van Schilder Alkmaar gaan graag voor u aan de slag. We doen dit volgens een vaste werkwijze, zodat voor beide partijen duidelijk is wat er wanneer gebeurt. Hebt u besloten onze ervaren schilders in te zetten voor uw klus? Dan werken wij volgens onderstaande stappen:

 • Offerte aanvragen

  Uw aanvraag voor een offerte komt bij ons binnen per email, telefoon of middels het contactformulier verder op deze website. Onze professionals gaan direct voor u aan de slag.

 • Binnen 24 uur offerte op maat

  Bij Schilder Concurrent streven we naar een snelle dienstverlening, waarbij u binnen 24 uur een gedetailleerde offerte ontvangt met alle benodigde informatie voor uw project.

 • Indien nodig komen wij op locatie

  Indien na telefonisch contact blijkt dat meer informatie nodig is voor een volledig beeld van de klus, komen we graag persoonlijk bij u langs om alles nauwkeurig in kaart te brengen.

 • Vergelijken offertes

  Na het aanvragen van offertes bij verschillende bedrijven kunt u deze zorgvuldig vergelijken, en Schilder Concurrent verzekert u van de juiste prijs-kwaliteitverhouding.

 • Samenwerking met Schilder Concurrent

  Na uw akkoord op de offerte plannen wij de klus in, bevestigen de startdatum en onze schilders gaan vol enthousiasme aan de slag om uw schilderwerk professioneel af te leveren.

 • Oplevering project

  Na voltooiing van de klus wordt er een grondige controle uitgevoerd, waarna het dak professioneel wordt gekeurd, de werkplek opgeruimd en eventueel puin afgevoerd wordt.

Binnenschilderwerk Haarlem

Snel laten behandelen?

Waarom houtrot snel behandelen?

Zoals gezegd ontstaat houtrot door schimmels. Of correcter: houtrot is een schimmel. Een schimmel die zich voedt met uw hout. Een levend wezen dus, en zoals alles dat leeft is ook een schimmel erop gericht zich te vermenigvuldigen. En hoe doet een schimmel die leeft van hout dat? Precies: door meer hout tot zich te nemen. Oftewel: door zich een weg te vreten door uw kostbare houtwerk.

Dit is ook direct de reden om houtrot snel aan te laten pakken. Doet u er niets aan? Dan wordt uw kostbare houtwerk steeds verder aangetast en lopen de kosten voor herstel steeds verder op. In het uiterste geval moeten uw kozijnen zelfs vervangen worden. Een dure grap!

Werkgebied-Nederland-Schilder Concurrent

Houtrot laten herstellen in Haarlem en omgeving

Schilder Concurrent is uw specialist voor het herstellen van houtrot in Haarlem en de gehele regio. Wij rekenen geen voorrijdkosten, dus voor de prijs maakt het niet uit vanuit welke plaats u onze specialisten inhuurt. En omdat wij staan voor #1 kwaliteit tegen uitzonderijke concurrerende prijzen, bent u altijd gegarandeerd van de allerbeste prijs-kwaliteitverhouding.

Ons werkgebied bestaat uit onder meer:

Schilder Concurrent staat klaar voor zowel kleine als grootschalige klussen

Onze schilders deinzen niet terug voor zowel kleine als grote klussen. Dagelijks staan ze paraat om zowel particuliere als zakelijke klanten van dienst te zijn. Als full-service schildersbedrijf in Noord-Holland bieden wij een uitgebreid scala aan diensten.

Reparatie

Wij voeren kleinere reparaties aan hout en stucwerk intern uit en hebben uitgebreide kennis op het gebied van onderhoud en restauratie.

Nieuwbouw

Bij ons schildersbedrijf hebben we niet alleen ervaring in onderhoud en restauratie, maar ook in nieuwbouw en verbouwingen.

Onderhoud

Wij voeren onderhoudsschilderwerk en wandafwerking uit voor particulieren, kantoren en bedrijven, zowel binnen als buiten.

Beoordelingen van onze klanten

Houtrot reparatie in Haarlem aanvragen?

Heeft u last van houtrot in uw woning, bedrijfspand of appartementengebouw in de regio Haarlem? Of vermoedt u dat er sprake is van rotte plekken in uw houtwerk? Aarzel dan niet en kom zo snel mogelijk in actie! Als wij er op tijd bij zijn kunnen we het hout snel lokaal herstellen en houdt u de kosten laag. Vandaag nog een houtrot reparatie in Haarlem aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact op.